Over de BID Positivity Awards

Op 21 januari 2020 vindt in het AFAS Circustheater in Den Haag de 13e editie van de Big Improvement Day (BID) plaats . BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. Tijdens de Big Improvement Day op 21 januari en het BID-diner de avond ervoor, worden dit jaar drie BID Positivity Awards uitgereikt. 

Er zijn verschillende categorieën waarbij het draait om Positiviteit en Improvement:

 1. De meest positieve bekende Nederlander
 2. De meest positieve onbekende Nederlander
 3. De overheidsorganisatie die het afgelopen jaar de meeste positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt (improvement)

Met deze awards geven we aandacht aan de kracht van positiviteit en improvement. We hopen met deze Awards anderen te inspireren om vaker te denken in mogelijkheden, in plaats van moeilijkheden. Het publiek kan nu nominaties indienen. De vakjury selecteert hieruit de genomineerden, waarop ook door het publiek gestemd kan worden.

De jury bestaat uit Ali B (Winnaar van de Positiviteit Award 2019, juryvoorzitter), Arko van Brakel (Ondernemer en inspirator), Bas van der Veldt (CEO AFAS Software), Joop Drechsel (Voormalig CEO Walvis en BCD Travel), Bart de Vries (Commercieel Directeur JCDecaux), Dorine Burmanje (Voormalig voorzitter raad van bestuur Kadaster), Souad El Markhous (Etnisch Zakenvrouw van het Jaar 2018) en Ralph van Hessen (oprichter Big Improvement Day).

Voor de overheidsorganisatie met de meest positieve ontwikkeling (improvement) zijn onder andere de volgende personen geraadpleegd: Siebe Riedstra (Secretaris-generaal Ministerie van Justitie en Veiligheid), Mark Frequin (Buitengewoon Adviseur Publiek leiderschap), Joop Pot (voormalig Bestuurder Kansspelautoriteit), Annet Bertram (directeur-generaal Rijksvastgoedgebedrijf), Dirk-Jan van den Berg (Sanquin), Dorine Burmanje (voormalig voorzitter Raad van Bestuur Kadaster) en Daan Hoefsmit (Programmadirecteur VWS).

De kanshebbers voor de titel van overheidsorganisatie die het afgelopen jaar de meeste positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt (improvement) zijn:

 • Staatsbosbeheer
 • COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers)
 • Gemeente Tilburg
 • RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer)
 • NPRZ (Nationaal Programma Rotterdam Zuid)
 • Staatsloterij
 • DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen)
 • Metropoolregio Rotterdam Den Haag

De BID Awards georganiseerd door Winkelman en Van Hessen in samenwerking met Vote Company

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details