Over de BID Positivity Awards

De BID Positivity Awards maken onderdeel uit van de Big Improvement Day (BID). BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. Met deze awards geven we aandacht aan de kracht van positiviteit en improvement. We hopen met deze Awards anderen te inspireren om vaker te denken in mogelijkheden, in plaats van moeilijkheden. Er zijn 4 categorieën:

  1. Meest Positieve Bekende Nederlander 
  2. Meest Positieve Onbekende Nederlander 
  3. Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie 
  4. Meest Positieve Overheidsorganisatie 

Het publiek kon tot en met 11 december 2020 nominaties indienen. Hieruit zijn de genomineerden geselecteerd, waarop door het publiek gestemd kan gaan worden. Tussen 22 februari tot en met 31 maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. In de categorieen "Meest Positieve Onbekende Nederlander" en "Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie" bepalen de publieksstemmen de winnaar in iedere provincie van Nederland. Uit deze provinciewinnaars kiest de vakjury vervolgens de landelijke winnaar. In de overige categorieën kiest de vakjury de winnaar uit de top 5 met de meeste stemmen. Lees hier meer over de vakjury. De winnaars worden bekend gemaakt op 22 april 2021.

Daarnaast worden er op 19 mei 2021 twee Phoenix Awards uitgereikt. De Phoenix Awards zijn voor een bedrijf of ondernemer die na een faillissement succesvol uit de as herrezen is. Met deze award wordt beoogd het taboe op failliet gaan in ons land te doorbreken. De winnaars van de Phoenix Awards worden volledig door de vakjury bepaald. Er zijn 2 categorieën:

  1. Phoenix Award - Bekende Nederlander
  2. Phoenix Award - MKB Bedrijven

 

De BID Awards georganiseerd door Big Improvement Day in samenwerking met Vote Company. 
Vote Company faciliteert publieksverkiezinge en faciliteert met OnlineStemtool.nl
digitaal stemmen ten behoeve van besluitvorming, ledenraadpleging en peilingen. 

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details